6660 грн на людину — програму допомоги переселенцям в Україні запустило УВКБ ООН

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) надасть грошову допомогу 360 тис. переселенцям в Україні. Запущено масштабну програму грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у співпраці з "Укрпоштою". Про це сьогодні, 24 березня, повідомляється на сторінці у Facebook Агентства ООН у справах біженців в Україні (UNHCR Ukraine), інформує "Дом".

Зазначається, що програма призначена для ВПО, які не планують залишати територію України.

"На першому етапі метою є охопити 360 тис. переміщених осіб по всій Україні, надаючи одноразово допомогу у розмірі 6660 грн на людину з розрахунку 2220 грн на людину на 3 місяці. Сім’ї зможуть отримати готівку через відділення "Укрпошти" в усіх регіонах України, а у перспективі скористатися банківським переказом", — йдеться у повідомленні.

Так, запис у програму грошової допомоги вже розпочався у Львові та буде відбуватися в інших населених пунктах України. Реєстрація відбувається за адресами:

  • м. Львів, вул. Дозвільна, 3, школа № 68, Залізничний район (від 9 до 18);
  • м. Львів, вул. Палія, 15.

Із собою необхідно мати документи, що посвідчують особу (за наявності документи дітей та інших осіб, яких ви супроводжуєте). Це може бути:

  • паспорт\ID картка\документи з застосунку "Дія";
  • індивідуальний податковий номер (ІПН);
  • водійське посвідчення;
  • або інші документи, що посвідчують особу чи надають можливість ідентифікувати її.

З усіма питаннями можна звертатися за телефоном "гарячої лінії" 0 800 307 711.

Читайте також: 2200 грн на покупки — переселенці з дітьми отримали сертифікати в Дніпрі (ФОТО)

Нагадаємо, 21 березня уряд України на виконання завдання президента Володимира Зеленського запустив масштабну програму допомоги українцям, які через війну були вимушені покинути свої домівки. Програма для переселенців з зони активних бойових дій охоплює три напрями — гроші, робота, житло. Зокрема, переселенці, які через війну змушені переїхати до інших населених пунктів, отримуватимуть щомісячну допомогу на проживання від держави — 3000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 грн на кожну іншу особу.

Медіа-партнери
Прямий ефір