Кремль планує привести до влади в Україні проросійського лідера — подробиці заяви МЗС Британії (ВІДЕО)

Лондон. Фото: panorama.if.ua

Кремль планує привести до влади в Україні проросійського лідера. Таку гучну заяву сьогодні, 23 січня, зробили в Міністерстві закордонних справ Великої Британії. Кореспондент телеканалу "Дом" Віталій Сізов у Лондоні зібрав інформацію щодо того, про кого йдеться.

Так, у офіційній заяві британського МЗС йдеться, що Російська Федерація має намір застосувати військову силу проти України, окупувати її та привести до влади проросійського лідера. Зокрема, цим лідером має стати проросійський політик Євген Мураєв. Сам же Мураєв свій зв'язок із Кремлем заперечує. Цікаво, що проти нього Росія вводила санкції у 2018 році.

У відомстві поточнили, що для реалізації своїх намірів російські спецслужби ведуть перемовини з колишніми українськими високопосадовцями: ексвіцепрем'єром Сергієм Арбузовим, колишнім головою адміністрації президента України Віктора Януковича Андрієм Клюєвим та колишнім заступником керівника Ради з безпеки та оборони Володимиром Сівковичем.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс наголосила, що Росія має припинити будь-які агресивні намагання підірвати стабільність в Україні та припинити свої дезінформаційні кампанії. Замість цього Росія має сісти за стіл перемовин.

Нагадаємо, що на останній пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, що йому відомо про плани Російської Федерації провести в Україні державний переворот.

Читайте також: Гранатомети, кораблі, десантники — як Велика Британія допомагає Україні: інтерв'ю з послом Вадимом Пристайком

Як повідомлялося раніше, в заяві міністерки закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс йдеться, що Москва в Україні має намір встановити проросійське керівництво.

Прямий ефір