Вертеп на передовій показали волонтери військовим на Луганщині (ФОТО, ВІДЕО)

Вертеп на передовій. Фото: kanaldom.tv

Волонтери зі Львівської області приїхали до військовослужбовців у Луганській області на передову, щоб привітати зі святами. А також показали театралізовану виставу — Вертеп. Вони весь день провели на позиціях вздовж лінії зіткнення, повідомляє "Дом".

19 волонтерів добиралися дві доби. Кажуть, пройшли такий довгий шлях заради того, щоб підтримати українських військових на службі колядками та частуваннями.

"Дати знати їм про те, що в тилу за них моляться, за них переживають і дбають. Тому ми сьогодні приїхали, вже неодноразово, моя особиста поїздка це вже є 37 раз, 37 тижнів тут на передовій", — поділився волонтер Петро Шот.

Усі волонтери різного роду діяльності у мирному житті. Це актори, підприємці, учасники бойових дій, голови територіальних громад. Серед них і Ксенія Клим — журналістка на одному із львівських телеканалів. На Донбасі служить її син, і вона тут не вперше.

"Коли почалася війна, мені в моїй студії було дуже затісно. І я дуже рвалася сюди, щоб відчути, напевно, з середини, що відбувається з моєю країною. І да, я сьогодні розплакалася через те, що згадала, як було в перший наш вертеп. Це Різдво 15 року, коли ми реально в повній темряві в хлопцях на позиції колядували пошепки, щоб не спровокувати ворога. І це було тяжко. І тоді ми сподівалися, що ось-ось і війна закінчиться, і в нас буде мир", — розповіла Ксенія Клим.

Взяти участь у різдвяних привітаннях змогли ті, хто не був зайнятий на бойових чергуваннях.

"Дуже сподобалося, дуже велика підтримка: моральна особисто. Всьому особовому складу дуже сподобалося, всі говорили, що дуже класно. Ну, і хочеться сказати дуже велике їм дякую, вони роблять дуже велику роботу", — сказав військовослужбовець ЗСУ Євген.

Вертеп за день намагався відвідати якнайбільше позицій військовослужбовців Луганської області. Вже завтра, 15 січня, вони вирушать до Донецької області.

Читайте також: Підсумки 14 січня: кібератака на Україну, президент Азербайджану — у Києві та вода для Торецька (ВІДЕО)

Медіа-партнери
Прямий ефір