2220 грн допомоги на кожного можуть отримати сім'ї з дітьми — умови програми (ІНФОГРАФІКА)

Ілюстративне фото: pixabay.com

Для сімей з дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ/UNICEF) разом із Міністерством соціальної політики України розпочали програму грошової допомоги. Про це сьогодні, 30 березня, повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, інформує "Дом".

Допомогу можуть отримати сім'ї, які:

  • мають 3 і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні 1 дитина не досягла 2 років на момент подання заявки;
  • мають 2 і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Якщо ваша сім'я відповідає вказаним параметрам, необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. У разі заповнення анкети обов'язково перевірити коректність внесених даних. Зокрема, потрібно буде надати інформацію про всіх членів сім'ї та банківський рахунок, на який здійснюватиметься виплата.

Прийомні батьки або батьки-вихователі можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Заявку буде розглянуто фахівцями ЮНІСЕФ та його партнерами. Вас поінформують про рішення, надіславши повідомлення на номер, який ви вкажете під час подання заявки.

Сума грошової допомоги на місяць становить 2200 грн на кожного члена сім'ї. Виплата допомоги за 3 місяці відбувається одноразово.

Наприклад, якщо у сім'ї 5 членів, сім'я отримає 2200 грн х 5 осіб х 3 місяці = 33 000 грн.

Виплата надійде на вказаний вами банківський рахунок або дебетову картку протягом 4 тижнів від моменту подання заявки.

Зазначимо, що за інформацією Мінсоцполітики, виплата становить 2220 грн для кожного члена сім'ї на місяць, але не більше ніж для п'яти осіб.

Якщо виникнуть труднощі або додаткові питання, треба звернутися на "гарячу лінію" "Спільно" за номером: 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня від 8:00 до 22:00).

Читайте також: 6660 грн на людину — програму допомоги переселенцям в Україні запустило УВКБ ООН

Нагадаємо, 21 березня уряд України на виконання завдання президента Володимира Зеленського запустив масштабну програму допомоги українцям, які через війну були вимушені покинути свої домівки. Програма для переселенців із зони активних бойових дій охоплює три напрями — гроші, робота, житло. Зокрема, переселенці, які через війну змушені переїхати до інших населених пунктів, отримуватимуть щомісячну допомогу на проживання від держави — 3000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 грн на кожну іншу особу.

Медіа-партнери
Прямий ефір