2022-й був роком тисячі різних дієслів, — Олена Кравець про рік великої війни

Олена Кравець. Фото: kanaldom.tv

Для Олени Кравець 24 лютого завжди було святом, бо цього дня народилася її старша донька. Але минулого року ця дата набула іншого змісту. Про це Олена розповіла у своїй авторській програмі "Тихий вечір з Оленою Кравець" на телеканалі "Дом".

"Минулого року цей день набув геть іншого змісту як для нашої родини, так і для всіх українців. Це був день, який розділив наше життя на "до" та "після", — сказала Олена Кравець, і додала, що не хоче називати цю дату "річницею повномасштабної війни".

Ведуча зізналась, що для неї, як і для багатьох українців, ці 12 місяців стали роком віри в себе, роком відродження, роком нового народу, нових людей і нових особистостей.

"За цей рік ми стали сильними, гідними, сміливими та вільними. 2022-й був роком тисячі різних дієслів, адже щодня ми шукали відповіді на питання: що робити? Почути, прокинутись, злякатися, дзвонити, плакати, бігти, молитися", — такими дієсловами описує ведуча "Дому" ранок першого дня війни для кожного з нас.

Згодом, коли з’явилося усвідомлення реальності, ми думали "залишатися, проводжати, перевозити, знову боятися, але ще дужче єднатися, шукати, знаходити, передавати, збирати, евакуювати, готувати, піклуватись і боротися".

"Після настав період дізнаватися, постити, репостити, донатити, розбиратися, обережно радіти, пишатися, можливо вперше посміхатись, потрохи спати, слухати, розрізняти, сумувати, але сподіватися та вірити, пересилювати, ламати, сперечатися, розлучатись, але потім миритися, зустрічатися, плакати", — говорить Олена Кравець про пережитий рік.

"Втомлюватися, пристосовуватися, заощаджувати, вимикати, заряджати, підніматися, спускатися, зберігати та попри все жити" —- це дієслова нашого теперішнього часу.

А попереду на всіх нас чекає період "дочекатися, потім святкувати, нарешті відпочивати, планувати, повертатися, відновлювати, лікувати, розповідати, знімати, малювати, писати, працювати, іноді байдикувати, нарешті мандрувати, мріяти і все життя дякувати".

"А також дякувати всім і кожному, хто знав, що робити", — резюмувала Олена Кравець.

Гостями нового випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали: вартові нашого неба, Герої України — командир зенітного-ракетного підрозділу Сергій Побережець та льотчик-винищувач Андрій Герус, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Музичні гості — хор заслуженого академічного Ансамблю пісні та танцю Збройних сил України.

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" стартував на каналі "Дом" у грудні 2022 року. Це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі та події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проєкт завоював серця українців. Сім випусків програми (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримали понад 16,5 млн переглядів* на діджитал-майданчиках каналу "Дом" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

*Прим. Дані станом на 24.02.23. Під переглядами маються на увазі всі перегляди контенту під брендом "Тихий вечір з Оленою Кравець" на всіх діджитал-майданчиках каналу "Дом" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

Дивіться "Тихий вечір з Оленою Кравець" на телеканалі "Дом" щосуботи о 21:00, а також на сайті та на YouTube-майданчику "Дом".

Медіа-партнери
Прямий ефір