1000 грн вакцинованим: скільки українців отримали віртуальні карти, розповіли у Кабміні

Ілюстративне фото: delo.ua

В Україні вже 6,5 млн людей отримали віртуальні картки для виплати 1000 грн у межах програми "єПідтримка". З них 5,5 млн осіб сформували заявки на отримання грошей. На програму наразі спрямовано 3 млрд грн. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко, інформує "Дом" із посиланням на Кабмін.

За її словами, програма, з одного боку, спрямована на допомогу тим галузям економіки, які найбільше постраждали через карантинні обмеження, а з іншого — на популяризацію вакцинації. До того ж, в 2022 році програму вдосконалять.

"Із січня 2022 року програма "єПідтримка" буде модифікована. Дамо можливість людям, яким понад 60 років, направити кошти на придбання ліків. Подальше її вдосконалення залежатиме від попиту, а також від того, які галузі потребуватимуть державної допомоги. У майбутньому ми зможемо легко підлаштувати її під потреби та нові виклики. Це частина нашої нової економічної політики, в основі якої — стимулювання попиту через допомогу людям", — додала Свириденко.

Раніше повідомлялося, що 24 грудня виплату 1000 грн вакцинованим українцям почали здійснювати державні банки — "ПриватБанк", "Ощадбанк" та "Укргазбанк". Понад 3,6 млн осіб відкрили спеціальні рахунки у цих банках.

Нагадаємо, проєкт "єПідтримка" щодо грошового заохочення вакцинованих українців та допомоги постраждалим від пандемії COVID-19 бізнесам у масовому режимі запрацював 19 грудня. З цього дня усі вакциновані українці із "зеленим" сертифікатом віком від 18 років, які мають додаток "Дія", можуть подавати заявки на отримання 1000 грн від держави.

Медіа-партнери
Прямий ефір